ATT logo

English
Auto Truck Trade d.o.o.
Ovlašteni MAN servis | Ovlašteni zastupnik M-U-T Austria
Čajengradska bb, 71300 Visoko
Tel: +387 32 731 260; Fax: +387 32 731 280

Novosti

| Home | EKSKLUZIVNO: BMC auto… »

Visočka kompanija Auto Truck Trade predstavila BMC autobuse po prvi put u BiH

Izvor: Visoko.co.ba

Visočka kompanija Auto Truck Trade koja se bavi prodajom i servisiranjem vozila, danas je uspješno predstavila autobuse poznate kompanije BMC, gdje su prisustvovali bosanskohercegovački privrednici zainteresovani za ovu djelatnost.

Prezentovana je kompletna ponuda autobusa, nakon čega su svi prisutni imali priliku da uživaju u testnoj vožnji autobusa i da se uvjere u njegov savremeni izgled, dizajn, ali i kvalitet.

Ovom prilikom po prvi put u BiH su predstavljeni BMC autobusi, i to baš u Visokom.

Riječ je o turskom proizvođaču kamiona, autobusa i specijalnih vozila za vojnu namjenu čije vlasničke strukture čine 51% kapitala iz Turske i 49% kapitala iz Katara. Sjedište kompanije je u Izmiru gdje su smješteni i proizvodni kapaciteti. Prošle i ove godine BMC će uložiti oko 89 miliona američkih dolara u modernizaciju proizvodnje i razvoj novih modela, kao i otvaranje odjela za zaštitu sistemom kataforeze. Kada je riječ o autobusima, proizvodnja je fokusirana na modele od 8 do 18 metara, a klijenti mogu birati između dizelskih, plinskih i električnih pogona. U proizvodnji se oslanjaju na Cummins i MAN motore, a svi ispunjavaju stroge norme Euro 6c standarda. A u ponudi su i aerodromski autobusi.

U razgovoru za Visoko.co.ba, Nedžla Greda je ispred kompanije Auto Truck Trade iskazala svoje mišljenje o ovoj velikoj saradnji: „Gosti su danas imali priliku da prisustvuju promociji jednog sasvim novog proizvođaća autobusa na našem tržištu, što nam je posebno drago jer je reakcija prisutnih bila pozitivna. Potrudili smo se da naši gosti iskuse vožnju ovim savremeno dizajniranim autobusima, i uvjere se u njihov kvalitet. Mislim da ovaj projekat ima jako lijepo budućnost.“